Ezekkel a feltételekkel utazhat Horvátországba

Nagyvilág - szerző: HH

Júliustól új feltételekkel lehet Horvátországba menni. Déli szomszédaink függetlenül attól, hogy milyen járványügyi besorolás alá eső országból érkezik valaki, a beutazást védettségi igazolványhoz kötik.

 

Akik rendelkeznek digitális uniós oltási igazolással korlátozások nélkül léphetnek be Horvátországba. Ha valaki csak egy oltást kapott, a Pfizer, a Moderna és a Szputnyik vakcina első dózisának beadásától legalább 22 napnak kell eltelnie, de nem lehet régebbi, mint 42 nap. Az AstraZeneca esetében szintén legalább 22 napnak kell eltelnie az első oltás óta, ám itt a második nélkül 84 nap is eltelhet. A kínai vakcina esetében csak két dózissal lehet korlátozás nélkül beutazni az országba, ráadásul a második felvételétől is el kell telnie 14 napnak.

 

A be nem oltottak és azok, akik nem estek át a fertőzésen, 72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy 48 óránál nem régebbi, az EU-által elfogadott antigén gyorsteszt bemutatásával léphetik át a horvát határt. A 12 év alatti kiskorúak mentesülnek a tesztelési kötelezettség alól.