Ezer literes gázolajtartály borult az oldalára Vajszló mellett – vészhelyzetet próbáltak a katasztrófavédők

Baranya - szerző: HH/OKF

Bejelentés érkezett, hogy Vajszló közelében, a Fekete-víz hídja mellett egy 1000 literes tartály az oldalára borult és folyik belőle a gázolaj – ez szerencsére csak gyakorlat volt, amit a katasztrófavédelem tartott.

 

A sellyei és siklósi tűzoltókat riasztották, továbbá a helyszínre érkezett a Katasztrófavédelmi Mobil Labor és a pécsi Vegyi Konténer is. A szennyeződést, melyet a gyakorlaton fűrészpor helyettesített, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakemberei távolították el a vízről. Mintavételezés elvégzése céljából a Regionális Labor munkatársai is megérkeztek.

 

A gyakorlat célja a szervezetek közötti kommunikáció, a vízminőségi káresemények kivizsgálásával kapcsolatos eljárásrend gyakorlása, elmélyítése, az együttműködést célzó tapasztalatcsere volt. A helyszíni gyakorlatot a résztvevő szervezetek kiértékelték, tapasztalataikat megosztották egymással.

 

A művelet helyszíni vezetője és koordinátora, Szűcs Tibor tűzoltó alezredes, a résztvevők egyetértésével a napot sikeresnek ítélte meg, a gyakorlatot megfelelőre minősítette.