Feledésbe merülhet a túronyi kanyar rejtőzködő bokorréme

Belföldi hírek - szerző: HH

Ugyan nem tilos rejtőzködni, de az intézkedési kultúra igényessége miatt nincs többé bokorba bújt traffipax és kint felejtett táblánál hiénáskodás – közölte az ORFK a vezess.hu hírportállal. Azt is bizonygatták, hogy nem fognak álcázott traffipaxot kitenni.

 

Jogszabály vagy közjogi szervezetszabályozó eszköz nem határozza meg, hogy a sebességmérő berendezést a közlekedők számára jól látható helyen kell elhelyezni. Ebből az is következik, hogy akár rejtve is használhatná a rendőr ezeket a berendezéseket. Ugyanakkor az intézkedési kultúraváltás részeként a rendőrség vezetése által támasztott követelménynek megfelelően, lehetőleg csak jól látható helyeken végzünk ilyen tevékenységet – írták.

 

Mint kitértek rá, a közúti forgalom ellenőrzésére szolgáló berendezés KRESZ hatálya alá nem eső, illetve közterületnek nem minősülő egyéb helyeken történő elhelyezésére a hatályos jogszabályi környezetben is lenne lehetőség, ugyanakkor rendszerint a rendőrség ilyen helyeken nem helyez el sebességmérő berendezést.