Felkészülhetett a futtató, mert prostinak jelentett a segédrendőr

Belföldi hírek - szerző: HH

Kivonulnak a nagyok valami fegyveres stricis k*rva fogvatartós ügyben – írta egy segédelőadó az egyik prostituáltnak Messengeren. Az árulás kiderült, az ügyészség vádat emelt ellene. 

 

Hivatali visszaélés miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy volt rendőrségi dolgozó ellen, aki értékes bűnügyi információt osztott meg egy prostituáltként dolgozó nővel – közölte a Somogy megyei ügyészség.

 

Az akkor rendőrként tevékenykedő fiatal férfi, segédelőadóként dolgozott az egyik rendőrkapitányságon, amikor 2021 májusában az igazi rendőröknek tartott eligazítás után megtudta, hogy a rendőrség prostikat is érintő, emberkereskedelem gyanúját felvető bűnügyben több személy elfogását tervezi.

 

Mint az ügyészség közölte, épp szorosabb érzelmi kapcsolatban állt egy prostituáltként tevékenykedő nővel, akinek nyomban meg is írta a belső információt. Azóta kiderült, hogy hiába féltette a prostiját, az nem is volt érintett, csak ismerte a striciket és leadta nekik a drótot.

 

A kiszivárgott adatok miatt a későbbiekben minősített emberkereskedelem bűntettével megvádolt férfi felöltözve, összecsomagolva és adatoktól megtisztított mobiltelefonnal várta a hajnali órákban végrehajtott intézkedést, ráadásul meg is jegyezte nekik, hogy korábbra várta őket.

 

A rendőrök a cinizmust vizsgálattal jutalmazták, így kiderült, hogy elárulták őket. Az ügyészség a vádiratban mindkét gyanúsítottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott; a nő az információ átadása miatt emberkereskedelemmel kapcsolatos bűnpártolásért került rácsok mögé. A hősszerelmes esetében foglalkozástól való eltiltást kezdeményeztek.