Fiatal rendőrnő segített drogot terjeszteni, lebuktak – VIDEO

Belföldi hírek - szerző: HH

Pest megyében terítette a dizájnerdrogokat egy 44 éves férfi és a neki segédkező, nemrég felszerelt 20 éves rendőrnő.

 

 

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a díler azt kérte, hogy a járőrként dolgozó rendőr hunyjon szemet az ellenőrzése során, és a tudomására jutott bűnügyi adatokat és információkat ossza meg vele.

 

A rendőrnő ebben partner volt, tájékoztatta a férfit többek között tervezett rendőri intézkedésekről vagy a különféle drogokkal kapcsolatos feljelentésekről. Azt is elmondta neki, hogy ő mikor lesz szolgálatban, amivel szintén megkönnyítette a drog árusítását. Emellett szeptember elején nem tett semmit, amikor igazoltatta és drogot talált nála.

 

Ugyan a díler nem kérte tőle, de arról is beszámolt neki, hogy a férfi veszélyes vezetési stílusa miatt több bejelentés is érkezett a rendőrségre, hogy igazoltassák.

 

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése után a Terrorelhárítási Központ mindkettejüket elfogta. A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa mindkettőt egy hónapra letartóztatta, amibe az ártatlanságát hangoztató nő nem nyugodott bele és fellebbezett.

 

Arról, hogy a nő miért segítette a dílert, milyen viszony volt közöttük nem árultak el semmit, mint ahogy az sem derül ki az ügyészség közleményéből, hogy miként bukott le a páros.