Gyerekrajzokat vetítenek a pécsi dzsámira az advent ideje alatt

Baranya - szerző: HH

A tavalyi sikeres kiírás után idén ismét épületfestő gyerekrajzpályázatot hirdetett a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécsen, melynek legszebb alkotásait a dzsámi homlokzatára vetítik az adventi időszakban.

 

A kiíráson óvodások, alsós és felsős diákok valamint középiskolások indulhatnak rajzaikkal, melyekhez alapul a pécsi Széchenyi téren álló dzsámi sablonját használhatják, amit tetszés szerint színezhetnek ki.

 

Az alkotásokat személyesen, postázva, vagy szkennelve lehet eljuttatni a szervezőknek november 2. és 11. között. A pályázatokból az előválogatást követően kategóriánként 30-30 művet digitalizálnak a szervezők, amelyeket az épület homlokzatára vetítenek advent második, harmadik és negyedik hétvégéjén.

 

Ezek az alkotások felkerülnek a gyerekrajzpalyazat.hu oldalra is, ahol a közönségdíjas alkotásról szavazhatnak az érdeklődők. A szavazatok gyűjtésére december 10. és 20. között lesz lehetőség. A közönségszavazás mellett a szakmai zsűri is kiválasztja minden korosztály legjobb alkotását, a nyertesek értékes jutalomban részesülnek.