Gyilkos, bankrabló és betörő is nyugodtan szilveszterezhet Baranyában

Baranya - szerző: HH

Miközben napi ütemterv szerint jelennek meg a sikeres nyomozásokról – vagy jobb híján egy-egy lezárt papírmunkáról – apró örömhírek a rendőrség háza táján, nem szabad megfeledkezni róla, hogy ez csak tervezett propaganda.

 

Míg az egyébként is ismert elkövetők kihallgatása nem hozott magával filmbe illő nyomozást, addig komoly ügyek maradtak megoldatlanok a 2019-es esztendőben.

 

Július 15-én Pécsen, a Debreceni Márton utcában egy  74 éves pécsi férfi holttestét találták meg, aki gyilkosság áldozata lett. A nyomravezetőnek félmillió forint jutalmat ajánlottak fel. Megkerestük a rendőrséget, hogy megvan-e már a tettes, de kár volt egy hetet várni a válaszra. Nem közölnek részleteket – így nem derült ki, hogy van-e gyanúsítottjuk – az viszont beszédes, hogy a díjkitűzés még mindig érvényben van, tehát a gyilkos még mindig közöttünk jár.

 

November 19-én egy pécsi takarékot rabolt ki egy öreg, talán sánta férfi, akit azóta sem találnak. A sántaságra komolyan rástartoló rendőrség szerint itt az leghelyesebb út, ha nem árulnak el részleteket, gyanúsított nincs.

 

A régióban takargatott, megoldatlan betörések közül különösen nagy visszhangot keltett az, amikor novemberben egy felújítás alatt álló siklósi belvárosi házat pakoltak ki. Az ügyben szintén nincs előrelépés.