Harkány Sprint: a házigazda nyerte a pontversenyt

Helyi - szerző: HH

Hétvégén harmincnegyedik alkalommal rendezték meg a Harkány Sprint Nemzetközi Úszóversenyt. A megmérettetésen ezúttal hét ország 42 csapatának mintegy 430 versenyzője állt rajtkőre.

 

A házigazda HDSE 10 arany, 6 ezüst és 10 bronzérmet szerzett. A pontversenyt további 8-8 darab 4., 5. és 6. hellyel, három 7. és öt nyolcadik helyezéssel nyerte meg.

 

Az aranyérmes Sipos Dominik, Erszény Roland, Lukács Botond, Fedelevits Lora és a 4×50 méteres férfi váltó mellett Tihanyi Patrik, Spándli Dominik és Kuszinger Márton kétszer is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

 

Ezüstérmet szerzett Spándli Dominik, Fekete Zalán, Kuszinger Márton (2), Horváth Ágnes és Boros Zsombor.

 

Bronzéremmel a nyakában Tihanyi Patrik, Sipos Dominik (2), Erszény Roland, Lukács Botond, Horváth Ágnes, Fedelevits Lora, Boros Zsombor (2), illetve a 4x 50-es női gyorsváltó zárta a versenyt.

 

A kizárólag 50 méteres viadalok során szerzett pontszámok alapján a fedett uszodával rendelkező csapatok esetében a pálmát ezúttal a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. gárdája hódította el, megelőzve Arad és Štúrovó egyesületét. A nyitott medencés csapatok versenyét toronymagasan a Harkányi Diáksport Egyesülete nyerte, maga mögé utasítva Siklós, illetve Orosháza gárdáját. A győzelmet a sikercsapat edzője, Nemes János sem úszta meg szárazon, az égi áldás mellett – úszói jóvoltából – a versenymedence hűs vízével is megismerkedhetett – természetesen ruhástól.