Harkányi pingpong: csapatban is első

Helyi - szerző: HH

Három csapattal van jelen Baranya különböző bajnokságaiban a harkányi Asztalitenisz Szakosztály. A tizenhat főt számláló együttes a pécsi versenyeket is elhozta Harkányba, amikor elindították azt a csapatbajnokságot.

 

Tavalyi évben szakosztályunk elhatározta, hogy az edzéseket folyamatosan látogató amatőr játékosokat a városi másod osztályban indítja, némi ex-megyés játékossal megerősítve azt – mondta Köpösdi Erik. A szakosztály vezetője hozzátette: a kezdeti felesleges vereségek után a bajnokság végére elmondható, hogy fejben mindenki megerősödött, és minden játékos százalékos arányban jobban teljesített a korábbi évekhez képest.

 

A Pécs II/A osztályban szereplő csapat első helyen végzett a 2017/2018-es bajnokság végén, ezért ősszel a Tar-Boros-Sztankovics-Maros-Ábrahám együttes a megyei első osztály bajnokságában folytatta a játékot, ahol az őszi szezon végére a nyolcadik helyet szerezte meg.

 

Harkány Hajdu Dániel, Orbán Ferenc, Csomor Szabolcs, Csomor Ferenc és Köpösdi Erik alkotta első csapatának győzelmi sorozata töretlen a megye élvonalában, hibátlan mérleggel. A bajnokság vége előtt három fordulóval már matematikailag is bajnokként várhatták az idény végét.

 

Harkány jegyzi ezentúl a csapatbajnokságot

 

Tavaly szeptemberben egy rosszul sikerült pécsi megbeszélést követően a Harkányfürdő Sportegyesület keretein belül működő Asztalitenisz Szakosztályunk úgy döntött, hogy azon csapatok részére, akik egyesület nélkül pingpongoznak, illetve létszámhiány miatt nem tudtak a megyei első osztályába integrálódni, életre kelti a Harkányfürdő Csapatbajnokságot – foglalta össze Köpösdi Erik. Tettük ezt azért, hogy a Baranya megyében jelenlevő félamatőr csapatok játéklehetőséget kapjanak szervezett keretek között és bajnoki rendszerben tudják erőiket összemérni. Ennek a létrejöttéhez leginkább a Pécshez képest vidékinek hívott csapatok igényeit tartottuk szem előtt, az ő sokszori megkeresésük vezetett bajnokságunk megalapításához. A jövőre nézve a bajnokság szem előtt fogja tartani az országos szövetség akaratát is, melynek célja, hogy a résztvevő csapatokat a magasabb osztályok felé terelje – tette hozzá.

 

A Harkányfürdő Csapatbajnokságba a 2018/2019-es évben 14 csapat nevezett. A bajnokságban Harkány III. csapata Maros István, Kovács Gábor, Urbán István, Lehőcz Szilvia, Boros József, Nagy László, Herendi Ferenc, Sztankovics László, Lantos István, Tar Tamás és Ábrahám Gábor részvételével helyen végzett.