Három játszótér, két szökőkút és technikai felszerelés az elnyert pályázatok kínálatában

Helyi - szerző: KT

Harkány Város Önkormányzata a Tenkes Környezetvédelmi Egyesület elnyert pályázata révén játszóteret épít a Hársfa téren. Barkó Béla képviselő által preferált pályázaton a 2,5 millió forintos költségvetésből 1,5 millió forint az önkormányzatot terheli, mely finanszírozásában a környék illetve a város lakóitól is segítséget vár a város. A törekvéssel kapcsolatban a mai rendkívüli testületi ülésen nyújt be előterjesztést a képviselő.

Játszóteret hoz a TDM is, ami még egy felnőtteknek szóló élményparkkal is kiegészül: az elmúlt másfél év során közel 150 millió forintot elnyerő menedzsment a következő év első felében lép a tettek mezejére a művelődési ház mögött megvalósuló komplexummal. A régi TourInform irodája ehhez kapcsolódóan egy gyermek szabadidős helyiséggé alakul át. Játszótérből sosem elég, kiváltképp, ha városunk látképét is javítja. Ennek tükrében a Siesta sarkánál lévő téren gyermekeinknek egy játszoda, a Xavin előtt pedig a szökőkút megépítésére kerül sor, de nem lett elfelejtve az Országalma csobogójának felújítása sem.

Szintén a pályázat részeként a művelődési ház hangosítási és fénytechnikai rendszerének korszerűsítésére is gondoltak, így téve a pályázat kínálatát kerekké és csábítóvá az együttműködésbe kezdő vállalkozók és valóban ösztönzővé a közreműködők körében.