Helyreállt a nyomás, nem volt szükség a rendkívüli vízellátásra

Helyi - szerző: HH

A főnyomó gerincvezeték egyszerre történt tíz törésének javításával szerdán helyreállt a nyomás, úgy tűnik tehát, megoldották az eddig felmerült meghibásodásokat Harkány ivóvízhálózatán. 

 

Mint korábban beszámoltunk róla, egy hete csökkent a nyomás a harkányi vezetékekben. A hiba elhárítása több helyen kezdődött meg, melyek némelyike csak nehezen, hosszas kutatás után volt behatárolható.

 

A rendszer üzemeltetéséért felelős Baranya Víz közölte lapunkkal, jogszabály határozza meg a hiba tartós fennállása esetén követendő eljárásokat. Ha a vízműellátás előre tervezetten több mint 12 órán át, üzemzavar esetén 6-12 órán át szünetel, a szolgáltatónak naponta legalább 10 liter vízzel kell mindenkit ellátnia. A 12-24 órás szünet esetén ez a mennyiség 20 liter, az egy napnál is tovább tartó vízhiány alatt pedig 30 litert kell naponta a szolgáltatónak biztosítania. Harkányban ilyen vízhiány nem alakult ki, így a rendeletben foglalt intézkedésekre sem volt szükség.

 

Baksai Endre Tamás a sorozatos meghibásodásokra mutatva jelezte, az önkormányzat saját költségvetéséből elkezdte azt a terveztetést, mely a meghibásodások szempontjából kritikusnak számító szakaszok kiváltásához szükséges.