Honvédségi gép köröz Harkány felett

Helyi - szerző: HH

Vadászgép fordult meg alacsonyan Harkány felett – küldte olvasónk észrevételét. Utánajártunk, és kiderült, szó sincs vadászgépről, de valóban a honvédség röpköd térségünkben.

 

repülőgép köröz harkány felett

 

A szóban forgó gép a Falcon7 hívójelre hallgató három hajtóműves Dassault Falcon 7X típusú könnyű repülő, ami a Magyar Honvédség tulajdonában van. Kecskemétről nem sokkal tíz óra előtt szállt fel, majd a pápai reptér felett körözött. Még rövid ideig légterünkben marad, a repülési terv szerint negyed négykor már a Bács megyei fővárosban akar landolni. Mint a pogányi reptér közölte az Új Harkányi Hírekkel, a gép gyakorlatozik.

 

friss | a gép egy leszállást – pontosabban a futópálya megközelítését – segítő műszer (ILS) meghibásodása miatt két kör megtétele után visszatér a kecskeméti légibázisra. A négy kilométer magasan 700 kilométeres óránkénti sebességgel megtett út alig tíz perc.

 

Falcon7 visszatér a kecskeméti légibázisra - radar

 

 0-24h  Ha ön is lát valamit, amiről többet szeretne megtudni vagy megosztaná másokkal is, írjon a Facebookon, vagy küldjön SMS-t a 06/70/608-46-30 telefonszámra. Levelét az info@harkanyihirek.hu címen is várjuk. Adatait bizalmasan kezeljük.