Hullámfürdő, uszoda és mediterrán tengerpart is szerepel az elképzelések között

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Egy prémium szálló kialakítása mellett, mely az igazgatósági irodák fürdő épületébe való beköltöztetésével valósulhat meg, fantasztikus élményelemekkel is bővül majd a harkányi fürdő – derül ki abból a hosszabb távú fejlesztési tervből, melynek elkészítésére a kormány biztosított forrást.

 

A tavaly év végén kihirdetett kormányhatározat érelmében Harkány több mint 3,3 milliárd forintot fordíthat a fürdő infrastrukturális beruházásra. Ezen túl a kormány lehetőséget biztosított a távolabbi célok megterveztetésére is, így a további beruházások előkészítése, tervek, tanulmányok elkészítése is megtörténhet több mint 454 millió forintból.

 

A hamarosan megvalósuló elképzelések között a fürdő igazgatóságának költözése már elhangzott, de a komoly előrelépést jelentő fejlesztéseket hosszabb távon a vendégek színterén fogják megvalósítani. Az egyelőre tervezés szintjén előtérbe került, és évekre előremutató elképzelések szerint a fürdőben a kor szellemét idéző, sőt, azt meghaladó

 

     hullámfürdő,

     mediterrán tengerpart,

     fedett sportuszoda,

     az újranyitott palackozóüzem,

     új főbejárat beléptetőrendszerrel,

     újragondolt pavilonok,

     új kabinsor, valamint

     új gyógyászati szárny

 

kaphat majd helyet új kút fúrása és egy óriási napelempark mellett. Az ezeket felsorakoztató tervek egy több évet átölelő időszak fejlesztési irányait mutatják be, ám már nem az álmodozás szintjén: a terveket, megvalósíthatósági tanulmányokat 2020. júniusáig kell bemutatni a kormányzat felé.

 

A jelenleg folyamatban lévő fejlesztések eddig be nem mutatott elemét, valamint a következő két év kézzel fogható beruházásait következő cikkeinkben mutatjuk be.