Huszonegy ország versenyzői ezernél is több gyakorlatot mutattak be

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Argentínától Izraelen, Törökországon, Máltán és Cipruson át a környező országokig 21 nemzet több mint negyven csapatának versenyzője képviseltette magát a XVI. Pécs Cup Hungary ritmikus gimnasztika sportversenyen, melynek a harkányi sportcsarnok május 3. és 5. között második alkalommal adott otthont.

 

 

A Pécsi Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület évi két megmérettetést szervez, melyek közül a tavaszinak immáron második alkalommal ad otthont Harkány. Mint Hesz Zoltán elárulta, a tavalyi évben frissíteni szerették volna az új helyszínnel a nemzetközi versenyt, így érkeztek Harkányba, ám a kedvező fogadtatás, segítőkészség és a barátságos légkör miatt idén már célzottan szervezték ide a háromezernél is több embert megmozgató rendezvényt.

 

Mint a sportklub elnöke leszögezte, reményei szerint hamarosan hagyományként tekinthetnek a harkányi helyszínre, hiszen a jövő esztendőben is ragaszkodni fognak a fürdővároshoz. Ebben az eltökéltségében az is erősíti, hogy Harkány adottságainak is tulajdonítja a verseny kiugró sikerét: idén 430 versenyző közel ezer gyakorlatot mutatott be a három nap alatt, ami a tavalyi indulók számának kétszerese.

 [pullquote]Tudta? A pécsi egyesület a legeredményesebb vidéki egyesületnek számít, aki évek óta delegál magyar felnőtt és junior válogatott tagokat is.[/pullquote]

Mint Hesz Zoltán kiemelte, a pontverseny alapján országos szinten negyedik helyen álló Pécsi RGSE színeiben most ötven sportoló szerepel, az egyéni versenyzők sorában pedig olyan nagy felnőtt és junior válogatottak neveit is említette, mint az orosz Szergejeva, míg a csapatok közül az angol és román junior válogatottat emelte ki.