Így zajlott az unokázós csalás – vádat emelt a pécsi ügyészség

Baranya - szerző: HH

Pécsi Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki két idős személyt csapott be, a sértettek unokájának balesetére hivatkozva.

 

A vádlott 2020 júliusában két egymás követő napon hívta fel a pécsi sértetteket azzal, hogy unokájukat baleset érte.

 

Az egyiknek – aki 87 éves volt – azt mondta, hogy unokája Pécsett karambolozott, mellyel közel 4 millió forint kárt okozott, amit azonnal ki kell fizetni, mert különben a károsult családja meg fogja verni az unokáját.

 

A telefonáló férfi állításának alátámasztására átadta a telefont egy ismeretlen nőnek, aki megerősítette a balesetet.

 

Az átvert idős elhitte, és beleegyezett abba, hogy 1.3 millió forintot valamint arany ékszereket ad át az állítólagos kár megtérítésére, összesen több mint kétmillió forint értékben.

 

A másik megtévesztett idős hölgy 95 éves volt, akit szintén azzal hívtak fel, hogy az unokája balesetet okozott, és az ötmilliós kárt azonnal ki kell fizetni a károsultaknak.

 

A módszer ugyanaz volt, a telefont átadta egy ismeretlen nőnek, aki magát ezúttal a károsultnak adta ki.

 

A csalás ezúttal is sikerült, a csalók ötmillió forintot vettek áta a becsapott idős hölgytől.

 

Azt, hogy miként bukott le a férfi, és a nő valamint a pénzt átvevő személyeket elfogták-e nem közölték, de ha a bíróság elé állított férfit bűnösnek találják, akár 5 év börtönt is kaphat.