Megmutatjuk, milyen hajóval indul Harkány a Nemzeti Regattán – GALÉRIA

Helyi - szerző: HH

Harkány is képviselteti magát a Balaton első nyári fesztiválján, a június első hétvégéjén megrendezésre kerülő Nemzeti Regattán. Városunk a gasztronómai és színpadi produkció mellett vízre is száll, így evezőt ragad és a szelek szárnyán is szerencsét próbál.


 

Vitorlásra 50, az evezős sárkányhajóra 25 település csapata nevezett.

 

A csoportonként négy sárkányhajó közül a B csoportban száll vízre a harkányi csapat, Nyim, Tamási és Csopak küldötteivel.

 

A szervező, Balatoni Hajózási Zrt. által 18 csoportnak biztosított, közel egyforma hajók beosztását kedd délután sorsolták ki. A szombati bójákkal kijelölt pályán zajló előfutamok után a győztes a vasárnapi mezőnyből kerül ki. Harkány a második előfutamban fog indulni a Carina fedélzetén, egy Elan 310-essel, amit tapasztalt kapitány fog irányítani. A hajóban Harkány mellett Budapest, Makó, Orfű, Gönc és Balatonakarattya tagjai kapnak még helyet.

 

A versenyen használt hajó egy nagyon kényelmes és biztonságos Elan 310 lesz, ami a Balatonon is könnyen hajózható, igen kedvelt típus. 9,25 méter hosszú és 3,22 méter széles, 1,9 méter merülésű tőkesúlyos vitorlás, 57 négyzetméter vitorlafelülettel. A hajót a versenyt támogató El Yacht Kft. jóvoltából mutatjuk be.