iMenetrend lett a 2013-as Év Alkalmazása

Technológia - szerző: Kacsúr Tamás

Csütörtök délelőtt volt az Appra magyar! döntője, ahol a bennmaradt versenyzők személyes bemutatkozás során győzhették meg a zsűrit, hogy miért az ő alkalmazásuk a kategória legjobbja. Az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadóra este került sor a Millenáris Teátrumban. A versenyen Az Év Alkalmazása díjat az iMenetrend vasútimenetrend-kereső nyerte el.  

 

A kategórianyertesek:  

 

Közhasznú: iMenetrend (fejlesztő: Artanis Design Kft.) – A vasútimenetrend-kereső iMenetrend alkalmazás több mint 6000 állomást tartalmaz, így biztosan megtalálja az ember azt, amelyikre szüksége van. Keresés után láthatók a vonatok megállói, és ha rendelkezésre áll aktuális információ, akkor térképen is követhetők a járatok. Különböző beállítások segítségével finomítható a keresés (pl. Budapest-bérlet, biciklitárolási lehetőség, pótjegy nélküli utazás).  

 

Üzleti: Jószaki (fejlesztő: iMind Kft.) – A Jószaki egy szakemberkereső applikáció. Igazi értékét a rendszerben található szakemberek és az őket értékelő megbízók véleményei adják. A felhasználók több mint 11 000 szakember között válogathatnak.  

 

Életmód: MinDigTV (fejlesztő: Appsters Kft.) – Az ingyenes applikáció segítségével kiváló képminőséggel, élőben nézhetők televíziós csatornák – M1, M2, DunaTV, Duna World, euronews 4 nyelven, hatoscsatorna – és hallgathatók rádióállomások – Kossuth, Petőfi, Bartók.  

 

Játék: Filmdrops – Chili vagy Mangó (fejlesztő: Atrecto Innovations) – A FilmDrops applikációján keresztül interaktív videókat nézhet a mobilján a felhasználó. Itt érhető el a Chili vagy Mangó interaktív filmsorozat, amely lehetőséget ad arra, hogy a néző beleszóljon a történetbe és kedve szerint irányítsa a szereplőket.  

 

Játék: Sighter (fejlesztő: Sighter Informatikai Kft.) – A Sighter a városok nevezetességeit segíti megtalálni játékos formában. Az applikáció mutatja a közelben lévő kincseket – sightokat –, a feladat pedig ezek felkutatása és lefényképezése. Ebben az iránytű és a klasszikus játékból ismert hideg-meleg jelzések segítenek.  

 

Közönségdíj: Traffi Hunter (fejlesztő: Traffi Hunter) – A Traffi Hunter traffipaxjelző app célja, hogy segítse az úton lévőket a biztonságos közlekedésben.