Ingyen szerezhet kismotoros jogsit néhány diák

Baranya - szerző: HH

Az idei tanévben is indul SuliMoped Program Baranyában, melyben a megye általános- és középiskoláinak tizenötezer diákja közül 50 szerezhet ingyen kismotoros jogosítványt.

 

A rendőrség 14-16 év közötti általános vagy középiskolás diákok részére a 2021/2022-es tanévben is elindítja a SuliMoped elnevezésű programját, mely Pécsett és Szigetváron lesz elérhető. A programban nagy hangsúlyt kap, hogy a képzésben résztvevők ne csak megtanulják, de gyakorlatban alkalmazni is tudják a KRESZ elméleti tananyagát.

 

Az oktatás elméleti és gyakorlati részből fog állni. Elméleti részben van a közlekedési alapismeretek és járművezetés elmélete, illetve elsősegély nyújtási tanfolyam és vizsga. A sikeres számítógépes elméleti vizsgát követi a gyakorlati rész, ami az alapoktatás, járműkezelési gyakorlati vizsga, vezetési gyakorlat és forgalmi vezetés gyakorlati vizsga részekből áll.

 

A november 20-i jelentkezési határidőig főleg középiskolások jelentkezését várják, mert – mint fogalmaznak – az eddigi tapasztalataik alapján az általános iskolások a KRESZ-vizsgát a továbbtanulásuk miatt nem tudják sikeresen teljesíteni.