Ismét keresik a legzöldebb ötleteket

Baranya - szerző: HH

Tizenegy éve már, hogy a Duna-Dráva Cement Kft. minden ősszel meghirdeti két cementgyára vonzáskörzetében a Zöld Megoldás-pályázatot. Teszi mindezt azért, hogy tovább növelje a zöld projektek számát, útmutatást adva ezzel a fenntarthatóság és egy élhetőbb jövő kialakításához.

 

Az elmúlt 11 év során számtalan oktatási intézmény, közhasznú szervezet és kulturális központ nyert forrást zöld törekvéseik megvalósítására a Zöld Megoldás-pályázat keretében.

 

A pályázat lényege és célja változatlan: az idei évben is olyan elképzeléseket várnak, amelyek a környezet védelmét tűzik ki célul. Olyan energiagazdálkodással, széndioxid-kibocsátás csökkentésével, valamint hulladékkezeléssel és vízgazdálkodással kapcsolatos projektek megvalósítása, melyekkel a hosszú távú fenntarthatóság alapelveit is figyelembe veszik.

 

A 2021/2022-es időszak végén a váci és a beremendi térségből érkező pályázatokra 3-3 millió forint, míg Pécs és környéke számára 1,5 millió forintos támogatás áll rendelkezésre.

 

A vállalat a 2021/22-es pályázati időszakban is segítségül hívott – a váci és a baranyai régióban is – egy-egy szakmailag tapasztalt támogató szakértőt, akik hasznos és újszerű tanácsokkal és ötletekkel segítik a pályázókat. A jelentkezők pályázatukat december elejéig adhatják le.