Itt a következő tanév forgatókönyve

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Még csak most kezdődött a nyári szünet, de azért érdekes lehet a következő tanév most megjelent menetrendje. A miniszteri rendelet szerint több mérés mellett tematikus hetek is lesznek a 182 tanítási nap alatt. A tanítás szeptember elsején, csütörtökön kezdődik, és 2017. június 15-éig tart.

 

A nappali oktatás munkarendje szerint működő szakgimnáziumban 180, gimnáziumban, szakközépiskolában és szakiskolában 181 nap. Az őszi szünet november 2-ától november 4-éig tart, a téli szünet pedig december 22-étől január 2-áig. A tavaszi szünet április 13-ától április 18-áig tart majd.

 

A tanév rendje alapján lesz pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete 2017. március 6. és március 10. között, digitális témahét április 3. és április 7. között, valamint tartanak fenntarthatóság-környezettudatosság témahetet is, április 24. és április 28. között.

 

A nevelési-oktatási intézmény a munkatervében meghatározott módon részt vehet a témahetekhez kapcsolódó programokon, továbbá a tantervben előírt, az adott témával összefüggő tanítási órákat, foglalkozásokat szervezhet a témahét keretében.

 

2017. január 2. és március 31. között szakmai ellenőrzés keretében meg kell vizsgálni az iskolákban a közösségi szolgálat teljesítését és dokumentálását is – az ellenőrzést az Oktatási Hivatal folytatja le.