Januártól új feltételekkel lehet igényelni az ingyenes bérletet

Helyi - szerző: HH

Nem változnak a parkolási óradíjak jövőre Harkányban, és a helyieknek szóló ingyenes bérletet is ki lehet majd váltani. Ennek igényléséhez azonban egy új igazolásra is szükség lesz.

 

Több mint 2300 bérlet fog lejárni január 31-ével, és ugyan a jövő évieket csak január másodikától lehet csináltatni, a kiváltásukhoz szükséges igazolást az önkormányzat adócsoportjánál már érdemes most beszerezni. A helyi lakosok számára díjmentesen kérhető bérlet kiváltásához immáron a

 

       személyazonosító okmányt,

       lakcímkártyát,

       a saját jármű forgalmi engedélyét, és

       az adóhátralék-mentesség igazolását

 

is be kell mutatni a parkolási irodában, ahol ezek meglétét szigorúan véve január másodikától kezdik kiadni a 2020-as év okmányait.

 

A parkolási iroda december 23-án déltől január másodika reggeléig nem fogad ügyfeleket: az ünnepek alatti díjmentes parkolásra készítik fel az automatákat munkatársak, mielőtt éves szabadságaikat kezdenék meg. Az önkormányzat is igazgatási szünetet tart, így az adótartozási mentességet igazoló papírt december 21-e előtt és január 2. után lehet normál munkarendben intézni, míg 23-án, 30-án és 31-én a hivatal adócsoportjának ügyeletet tartó munkatársai állítják ki.

 

Míg a parkolási óradíjak és az automatából váltható napijegyek árai nem változnak 2020-ban, a teljes árú bérletek ára kétezer forinttal emelkedik. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan megmarad a szomszédvárosi partnerség is, így aki Harkányban kedvezményes bérlet kiváltására jogosult, az Siklóson is olcsóbban juthat a parkolási plaketthez – és fordítva.