Jó állapotban van a harkányi posta, nem is újítják fel

Helyi - szerző: HH

Nem tervez berendezést vagy épületet érintő felújítást a posta Harkányban. Úgy látják, a fiók elfogadható állapotban van, így kár lenne idő előtt költeni rá.

 

 

A sokak szerint ütött-kopott, közintézményhez méltatlan állapotok miatt kereste fel lapunk a posta döntéshozóit, hogy megtudjuk, szándékoznak-e 2021-ben valamit tenni a helyi fiók korszerűsítése vagy helyrehozatala ügyében. A használattól elkopott berendezés jóindulattal is csak a hetvenes éveket idézi, a bejárati rács mellett omlik a vakolat, a lábazat felázott, a belső burkolatokkal is csúnyán elbántak az évtizedek, a fakeretek tartotta üveglapokon hevenyészve felhányt, nyomtatott reklámokat tartanak a ragasztócsíkok – és még hosszasan lehetne sorolni mindazt, ami meghatározza a helyi posta finoman szólva is gazdátlannak ható kinézetét. Mint kiderült, ez az arculat a magyar levélforgalmi monopóliumot élvező vállalatnál még mind elfogadható.

 

Mint az Új Harkányi Hírek felújításra vonatkozó kérdésére közölték, az épület állapotát folyamatosan figyelik, de mint fogalmaztak

 

a harkányi posta épülete közepesen jó állapotban van,

 

ezért jelenleg nincs olyan ok, amely előrehozott korszerűsítést indokolna. A helyi telephely felújítása így egyelőre nem szerepel a terveik között.