Jóváhagyták a művelődési ház névváltoztatását

Helyi - szerző: HH

Mint korábban beszámoltunk róla, a megváltozott jogszabályi háttér miatt névváltoztatásra kényszerül a művelődési házat, Tourinform irodát, a sportcsarnokot és a terehegyi faluházat is üzemeltető Harkány Városi Könyvtár, Kulturális-és Sport Központ.

 

Az intézmény a képviselő-testület egyhangúlag hozott döntése értelmében Kiss József nevét veszi fel, tisztelegve a közelmúltban elhunyt harkányi tanár munkássága előtt, aki a könyvtár létrehozásában nyújtott közreműködése mellett a helyi kultúrában is maradandót alkotott.

 

A névváltoztatást nem lehet önállóan elvégezni, azt minden esetben az illetékes minisztériummal kell előzetesen véleményeztetni. A dr. Fülöp Péter helyettes államtitkár által ellenjegyzett módosítás értelmében az intézmény felveheti a Kiss József Könyvtár, Művelődési ház és Sportcsarnok nevet, miközben alapvető feladatai nem változnak.

 

A módosításra azért van szükség, mert immáron csak meghatározott funkciót ellátó intézmények viselhetik a kulturális központ elnevezést. A harkányi komplexum néhány kisebb követelmény mellett olyan kritériumoknak kellene, hogy megfeleljen, mint a kézműves helyiség vagy a nagyobb közösségi tér.