Kásler Miklós Szaporcán: a tradíciók újra élni kezdenek

Baranya - szerző: HH

Amikor együtt vagyunk, ápoljuk tradícióinkat, családjainkat, barátainkkal tartjuk a kapcsolatunkat és építjük a nemzetünket. Így áll össze négy faluból, az itt élő lelkes emberekből a fesztivál – mutatott rá az ormánsági ingyenes programokra dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a hatodik Bőköz Fesztivál megnyitóján.

 

Hoppál Péter Szaporcán

 

A Szaporca szélén tartott etűd alkalmával dr. Hoppál Péter kiemelte: az Ormánság kincsei nem vesztek el az évszázadok alatt, csak az emberi lélekre rakódtak rá azok a rétegek, melyek ezen kincsek megmutatását nehézzé tették a vesztes, szomorú huszadik század után. Az országgyűlési képviselő és a fesztivál házigazdája rámutatott, hogy a magyar vidék őrzi még hagyományaiban azt az identitást, amelyik az összetartozást különböző okiratok nélkül is alapvető értékként és kincsként élte meg.

 

A fesztivál eredményességét hangoztatva leszögezte, sikeres volt a hat évvel ezelőtt indított kísérlet, amivel azt célozták meg, hogy az itt élő emberek által mutassák meg az Ormánság értékeit.