Afrika felett is repülhet a Magnus kisgépe

Technológia - szerző: HH/MTI

A Fusion 212 repülőgépcsalád Németországban ultrakönnyű kategóriás engedélyt, Kenyában az afrikai kontinensen való közlekedéshez szükséges típus- és légialkalmassági bizonyítványt szerzett – közölte a Magnus Aircraft.

 

A Pécs és Pogány közötti telephellyel is rendelkező cég sikeresen teljesítette és ezáltal megszerezte a vállalat a Német Ultrakönnyű Repülési Egyesület által kiadott, maximum hatszáz kilogrammos felszálló tömegű ultrakönnyű engedélyt a Fusion 212 repülőgépcsaládra.

 

Kitértek arra is, hogy a Kenyai Légügyi Hatóság által kiállított típusalkalmassági és légialkalmassági bizonyítvánnyal a Fusion 212 repülőgépek így már szabadon repülhetnek az afrikai kontinensen.

 

A Magnus tavaly augusztusban jelentette be, hogy saját fejlesztésű gépei mellett leányvállalata kizárólagos jogot szerzett az orosz fejlesztésű négyüléses kisrepülőgép, az IL-103-as típus gyártására és értékesítésére.

 

A cégadatok szerint félmilliárd forintos saját tőkével rendelkező Magnus Aircraft Zrt. nettó árbevétele 2018-ban 320 millió, 2019-ben pedig 150 millió forint volt, adózott eredménye mindkét évben 12 millió forint körül alakult.