Kerekasztalnál a PÖH-ről

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Kihívó nélkül Bédy nyer 2010-ben, és ott folytatja, ahol abbahagyta. Jön az adósságrendezés, ő megdicsőül, a harkányiak a vállukra emelik, és húsz év mintájára folytatódik a harkányi jövőépítés. Bédy leváltásának részleteit kevesen tudják.

 

2010-ben Imri Sándor váltotta Bédyt. Barla-Szabó Zsoltot valamint az akkor és most mellette felsorakozó jelölteket, Batik Imrét, Kerécz Tamást és Döme Róbertet a korábban volt PÖH-ről, a következő öt évről kérdeztem.

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/171454174″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=false&show_user=false&show_reposts=false&visual=false” width=”100%” height=”100″ iframe=”false” /]

 

 

Milyen választási lehetőség volt?

 

BSZZS: Jobboldali érzelmű harkányi barátaimnak szeretném elmondani, hogy a mai napig vannak olyanok közöttetek akik PÖH-öznek Imri Sándor miatt anélkül, hogy egyáltalán átgondolnák az egészet. Nekem a Bédy Pistával egyébként személy szerint semmi problémám nem volt. Sőt, mindig nagyon készséges volt, mikor édesapám ügyeit intéztük. De sajnos, polgármesternek már vállalhatatlan volt, és ezt így gondolták a harkányi polgárok is. Ha akkor bárki a jobboldalról vállalja a jelöltséget, akkor ma nem lenne Imri.

 

Mi is a gond a PÖH-hel? 

 

Hogy mára a PÖH szitokszó lett, az Imri Sándor „érdeme”, aki hátat fordított nekünk, a programunknak, és soha nem látott módon megosztotta Harkány lakosságát, és azoknak a hangulatkeltőknek, akik sem akkor sem most nem a megoldást keresik, hanem a konfrontációt.
Akkor most mi ez az ellenséges hangulat?

 

Hogy a Dömétől meg tőlem miért tartanak, egyes hangadók azt azért nem igazán értem. A Robi kicsit forrófejű néha, de igazi lokálpatrióta és nem mellesleg vannak jó gondolatai és a mindig a megoldást keresi, nem arról papol, mit hogyan nem lehet megoldani. Én a magam részéről mindig is a csapatmunkában hittem.

 

A mai helyi politikai szereplőknek van-e üzenete az akkori összefogásnak? És végül néhány jó tanács Baksai Tamás polgármesterjelöltnek: polgármesterként neked egységet kell teremtened! Be kell temetned az elődeid által ásott árkokat, mert egy közösség így nem élhet! Próbálj közösség építő határozott egyéniség lenni. Ne csak a párthűség, hanem a városért vállalt elkötelezettség és a tudás is legyen érdem.

 

Miként tekint a baloldalra?

 

Baloldali érzelmű harkányi barátaim, közületek is számosan minket támadnak, szintén Imri Sándor miatt, ti is a programunkra szavaztatok 2010-ben. És itt érhető legjobban tetten a lényeg! Lehet-e egy végletekig megosztott város sikeres?

 

Összefogtak néhányan a független képviselőjelöltek, mire készülnek?

 

Nem indítunk önálló polgármester jelöltet, de mindenkinek ajánljuk a figyelmébe azt a programot, amiért egyszer már sikerült együtt szavazni. Fontos, hogy támogassák azokat képviselő jelölteket, akik a város jobblétéhez gyarapodásához lojálisak.
Valamennyi barátomnak ajánlom, gondoljátok át az elmúlt másfél évet és szavazzatok legjobb belátásotok szerint! Sok sikert október 12-én!