Két tűzesethez és kilenc műszaki mentéshez hívták a tűzoltókat hétvégén

Baranya - szerző: HH/OKF

Halálos baleset, tűzesetek és műszaki mentések miatt kellett riasztani Baranya megyében a tűzoltókat a hétvégén. Összesen húsz esetben szólaltak meg a szirénák.

 

Személyautó és kisteherautó ütközött össze péntek kora reggel az 56-os számú úton, Mohács külterületén. Mindkét járműben csak a sofőr utazott, könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben. A mohácsi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt és áramtalanították az autókat. Az utat a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták. Alig másfél órával később az 57-es út pécsi szakaszán is baleset történt, ahol két személyautó karambolozott, ezeket a pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították.

 

Pénteken füst áramlott vissza egy cserépkályhából egy szentlőrinci társasházban. Az ingatlanban egy ember tartózkodott, aki nem sérült meg. A szigetvári hivatásos tűzoltók átszellőztették a lakást, a cserépkályhából az éghető anyagot eltávolították, illetve a szomszédos lakásokat is átvizsgálták. A ház kiürítésére nem volt szükség, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

 

Péntek éjszaka fél tizenkettő magasságában riasztották a pécsi hivatásos tűzoltókat, miután egy személyautó villanyoszlopnak ütközött Pécsett, a József Attila utcánál. Az autóban csak a sofőr utazott, aki a helyszínen életét vesztette.

 

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó vasárnap délután Szigetváron, a 6-os számú főúton. Az autóban csak a sofőr utazott, aki könnyebben megsérült a balesetben. A szigetvári hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett áramtalanították a roncsot. Mivel a villanyoszlop megdőlt és azt az autó, illetve a vezetékek tartották, az utat teljes szélességében lezárták, az áramszolgáltató munkatársai pedig áramtalanították az érintett szakaszt.

 

Tűzesettel indult a hét is. Pécsen egy belvárosi lakóház tetőtere égett le hétfő reggel a Bogár utcában.