Kiss-Kálmán Éva: a fürdő elindult a fejlődés útján

Helyi - szerző: HH

Kiss Kálmán Éva két ciklus óta tagja a város képviselő-testületének. Munkásságát dicséri többek közt a város és a fürdő virágosítása, a Virágos Magyarország versenyeken elért eredmények. A képviselővel értékeltük az elmúlt öt esztendőt.

 

Öt éve választották be a testületbe. Hogyan értékeli a mögöttünk hagyott időszakot?

 

Nagyon mozgalmas, sikeres, elnyert pályázatokkal teli időszakot tudhat maga mögött városunk lakossága.

 

Milyen elvégzett feladatokra büszke az elmúlt időszakból?

 

Az épülő Zsigmondy sétányra és a szépülő fürdőre, amely elindult a fejlődés útján. A Virágos Magyarországért versenyben kapott elismerésekre. És nem csak az ide érkező milliárdok, hanem az elégedett, visszatérő vendégek is nagyon fontosak számomra.

 

Nem először volt testületi tag. Ha összehasonlíthatók az elmúlt időszakok, miben más, vagy hasonló a korábbi testületi tagsággal ez az öt év?

 

Az előző ciklushoz képest sokkal dolgosabb időszak volt a mostani, hiszen jelentősen több pályázati forrás érkezett a városba.

 

Van-e, maradt-e önben hiányérzet azon feladatok kapcsán, amiket eltervezett a ciklus elején?

 

Egy téli látványpálmaház létrehozása, amely a téli idő-szakban is nyári varázst biztosítana a fürdőző vendégek számára.

 

A város és a fürdő életében jelentős változások voltak az Ön területén is, milyennek ítéli meg az elvégzett munkát?

 

Az utóbbi években a város telephelyén öt fóliasátor léte-sült, így a város és a fürdő számára a növényeket a város-gazdálkodás neveli. Egyre több virágot értékesítünk is, így azt lehet mondani, hogy a harkányi lakosok is hozzájárulnak a város szépítéséhez, hiszen az eladásokból befolyt összegből is tudjuk csinosítani a településünket.

 

Következnek a választások. Jelölteti magát?

 

Szeretném a város környezetének gondozásához, szépítéséhez megfelelő célgépek vásárlásával, a kollégák meg-becsülésével, öntözőrendszer bővítésével megkönnyíteni a városgazdálkodás munkáját. Szeretnék növényházakat létesíteni, újabb közparkok rendbetételét elősegíteni – gondolok itt az arborétum területére, és egy családköz-pontú baba- és gyerekbarát fürdő fejlesztésén dolgozni. Ehhez kérném a lakosság segítségét, mert ha újra megválasztanának, akkor ezeken a szakterületeken tudnék hozzájárulni Harkány további sikereihez.