Kíváncsi még, hány migráns jött a kerítéshez?

Belföldi hírek - szerző: HH

Százhuszonhat határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök, ebből hatvanat akadályoztak meg az ország területére való belépésben.

 

Az ORFK statisztikája szerint pénteken hét, szombaton 44, vasárnap 75 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román és ukrán határszakaszon két migránst fogtak el. Embercsempészés miatt két gyanúsított ellen indult eljárás.

 

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

 

Az elmúlt héten az ország területén 202 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – június 12-től 18-ig – ez a szám 118 volt. A román és ukrán határszakaszon kilenc migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.