Kocsis Máté: az októberi népszavazás nemzeti ügy

Helyi - szerző: KT

Október másodikán kerül sor arra a népszavazásra, mely felhatalmazást adhat Magyarország vezetőjének kezébe, hogy megfelelő súllyal képviselje hazánkat az uniós döntéshozatalban. A téma kapcsán hétfőn tartottak lakossági fórumot a terehegyi faluházban.

 

 

A népszavazásra annak a migránsválság kezelésében van szükség, ami az elmúlt másfél évben régiónktól főként keletre söpört végig az országon. Ez nem pártpolitikai ügy – szögezte le Tiffán Zsolt azon a terehegyi lakossági fórumon, ahol az országgyűlési képviselő Kocsis Mátét, a Fidesz budapesti szervezetének elnökét köszöntötte vendégeként. A józsefvárosi polgármester a hétfő esti fórumon kiemelte: 2015 során közel másfél millió bevándorló érkezett Európába, melyek közel fele – 480 ezer ember – hazánkat is érintette.

 

A menekültekre mutatva megjegyezte, ők a saját politikai rendszerük mellett azon európai politikusok áldozatai is, akik őket becsapva a lehetetlenre biztatják őket. A bevándorlók és menekültek befogadásának hátterében politikai szempont húzódik – mutatott rá Kocsis Máté. Ezeket az embereket előbb vagy utóbb fel kell ruházni azokkal a jogokkal, amivel az uniós állampolgárok rendelkeznek: szavazóképesek lesznek, megalakítják majd a saját érdekképviseleti szerveiket, egyesületeiket, pártjaikat, előbb-utóbb bejutnak a nemzeti törvényhozásokba, frakciót alapítanak, bele tudnak szólni döntésekbe, miközben egyre többen lesznek – mondta. Ezek az emberek leginkább a baloldali közösségbe integrálhatók – tette hozzá.

 

A kormány a kvótacsomag ellen van – szögezte le a fideszes politikus. Mint ismertette, aszerint egy keret erejéig az adott országnak kell a menekültügyi eljárást lefolytatni. Ha lefordítjuk, ezt úgy hívják, hogy kényszerbetelepítés – fogalmazott.

 

Ha nem folytatjuk le kötelező jelleggel ezeket az eljárásokat, akkor a kvótában szerepeltetett migránsokként közel 78 millió forintot kell fizetnie az országnak – szögezte le, szembeállítva az unió magyar állampolgáronként juttatott egymillió forint támogatásával. Sokat elárul az európai közfelfogásról, hogy egy magyar állampolgár az Európai Uniónak 1 milliót ér meg, egy menekült, illegális bevándorló, hovatovább egy terrorista 78 millió forintot – fogalmazott.

 

Az októberi népszavazással kapcsolatban kifejtette, hogy ne kockáztassuk hazánk biztonságát, nemmel szavazva utasítsuk el a kötelező betelepítésről szóló kvótát.

 

Magyarország október másodikán nem csak Magyarországról, hanem Európáról is szavaz – mondta Tiffán Zsolt. Az eredményes népszavazással ugyanis egy lavinát indítunk el, amivel olyan nemzetek is kiállhatnak magukért, ahol van még valamiféle önbecsülés és nemzeti öntudat, önvédelem – tette hozzá.