Közel félszáz baleset történt egyetlen hét alatt

Baranya - szerző: HP

Legalább 47 baleset történt az elmúlt héten Baranya útjain. Tizenegyen megsérültek ugyan, de halálos baleset ezúttal nem történt.

 

A szerencsétlenségekből 11 személyi sérüléssel, 36 pedig anyagi kárral végződött. A balesetek során kilencen könnyebben, míg ketten súlyosan megsérültek.

 

A személyi sérüléssel járó baleseteket figyelembe véve az elmúlt héten a legjellemzőbb baleseti okok közé az elsőbbség meg nem adása, a követési távolság be nem tartása és a szabálytalan kanyarodás tartoztak – derül ki a rendőrség közleményéből.

 

Mint felhívják a figyelmet, sokfelé köd nehezíti a közlekedést a reggeli-délelőtti órákban, ezért arra kérjük a közlekedőket, hogy óvatosabban, türelmesebben közlekedjenek. A mellékútvonalakon még mindig csúszósak lehetnek az utak. Az őszi, téli időjárás egyik velejárója, hogy korábban sötétedik, amelyre fel kell készülnie a gyalogosoknak és a gépjárművezetőknek is. Ne rutinból, hanem mindig körültekintően közlekedjenek, figyelemmel az időjárási-, és útviszonyokra, különös tekintettel a korlátozott látási viszonyokra is.