Lábon lőttek egy migránst Szlovéniában

Nagyvilág - szerző: HH/MTI

Lábon lőttek rendőrök egy migránst Szlovéniában, miután az késsel megsebesített egy helyi taxisofőrt, majd a rendőrökre is rátámadt.

 

Az eset vasárnap délután történt a nyugat-szlovéniai Vogrsko településen, az olasz határhoz közel. A taxisofőr jelentette, hogy megtámadták, majd a helyszínre érkező rendőröknek elmondta, hogy a külföldi állampolgárságú férfi késsel megvágta a nyakát. A támadó még a taxiban ült, amikor a rendőrök felszólították, hogy szálljon ki, és adja meg magát. A férfi azonban a késsel a rendőrökre is rátámadt, és az egyiket könnyebben megsebesítette. Az egyik rendőr leadott egy figyelmeztető lövést, de ez hatástalan volt, ezért a másik rendőr lábon lőtte a támadót.

 

A meglőtt férfit kórházba szállították, rendőri felügyelet alatt áll, és eljárást indítottak ellene. Úgy tudni, egy iráni állampolgárról van szó. A rendőrség nem zárja ki annak lehetőségét, hogy migránsok és embercsempészek közötti vita miatt támadt az iráni a taxisofőrre – írták a lapok nem hivatalos forrás alapján.