Lakossági fórumon adhatnak választ

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Lakossági fórumot tartanak az új kórházi szárny pályázatával kapcsolatban. A rendezvény – ami a projekt kötelező eleme – ma 16 órakor a Thermal hotelben lesz.  

 

A kórház végül nem adott választ kérdésünkre, miszerint cikkünk írásakor még honlapján is szerepeltetett eredeti szerződéstől eltérően miért nem valósul meg a kórházi szárny határidőben történő átadása. Úgy tudni, annak ellenére, hogy megkeresésünket követően a tárgyilagos és érthető, konzekvens válaszukat elkészítették, leegyeztették, válaszul dr. Péter Iván csak fenyegetőnek érezhető levelet adott közre, nyilvánvaló és belátható, ám teljesen irreleváns közlésként, tárgyilagosan nem erősítette meg és nem is cáfolta az értesülést.  

 

Megbízható forrásból értesültünk, hogy a kórházi szárny átadására még az elmúlt év decemberében újabb, március 19. határidőt tűztek ki azzal a megkötéssel, hogy a kivitelező nem fizet kötbért a megbízó előre nem látható akadályai miatt. Az újabb határidő az aláírás idejének függvényében tovább is kitolódhat. A kórház nem nyilatkozott.   

 

Egyenlőre nem tudni, a határidő lejárta miért nem tűnt fel senkinek, vagy volt-e vállalt kommunikációs feladat ami nem valósult meg a lejárt és közzétett határidővel kapcsolatban, egy azonban bizonyos: a mai lakossági fórumot és közmeghallgatást – mely az új szárny elkészültéről szól – a sajtó külön értesítése nélkül, csupán egy kisebb nézettségű, korábban is csak egyoldalú információt közlő kábeltelevízió jelenlétében rendezik és a pályázat kötelező, kihagyhatatlan elemeként kell megtartani. A kórház vezetésének utasítására a kommunikációval megbízott cég felelős munkatársa nem közöl semmit a sajtóval, megkeresésünkre a válaszadást még korábban visszautalta a kórház hatáskörébe, aki ezt megelőzően rá testálta. Az utasítás kiadását ugyan általunk hitelesnek tartott független források megerősítették, de hivatalos megkeresésünkre dr. Péter Iván tárgyilagosan se megerősíteni, se cáfolni nem kívánta az értesülést.