Lövöldözés itthon: rendőrök lőtték le a támadót

Belföldi hírek - szerző: HH

Intézkedő rendőrökre támadt három férfi – tudatja a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrök egyike társa védelme érdekében használta a fegyverét és eltalálta az egyik támadót. Többségüket kórházba szállították.

 

 

A Szár melletti erdőből érkezett segélykérés egy vadásztól vasárnap nem sokkal fél öt előtt. A bejelentés szerint a vadászt három férfi előzetes szóváltást követően bántalmazta. A helyszínre érkező járőrpáros intézkedés alá vonta a háromfős társaságot, akik a rendőrökre támadtak. A támadók többszöri felszólítás ellenére sem hagytak fel a rendőrök bántalmazásával, ezért az egyik rendőr két figyelmeztető lövést adott le szolgálati fegyveréből. A támadókat ez nem hátráltatta meg és tovább bántalmazták járőrtársát, ezért megfékezésük érdekében egyiküket lábon lőtte.

 

Az eltalált helyi lakos, a 38 éves D. Roland  állapota az elsődleges adatok szerint súlyos, de nem életveszélyes. A verekedés közben megsérült rendőröket is mentők szállították kórházba. A rendőrök a támadóik közül a helyszínen fogták el D. Rolandot és az 57 éves Sz. Tibor szári lakost, majd röviddel később lakásán a szintén helybéli, 35 éves D. Szabolcsot.