Ma lehúzza a rolót az iwiw

Belföldi hírek - szerző: GR

Végleg megszűnik ma, június 30-án éjfélkor az iWiW, eddig közel 350 ezren mentették le adataikat a rendszerből – tájékoztatott az oldalt üzemeltető Origo Zrt.  

 

A felhasználók ma még egy digitális időkapszula igénylésével lementhetik profiljukat, fényképeiket, kapcsolataikat, levelezésüket. A bezárást követően automatikusan törlődik minden adat, ha a felhasználók erről másképp nem rendelkeznek – közölte az Origo.

 

Május 15-én, a bezárásról szóló bejelentés napján 200 ezer fölé ugrott az addig átlagosan napi 60 ezres látogatószám – számolt be az oldalt üzemeltető cég az MTI kérdésére, hozzátéve: egy hétig volt magas a látogatószám, később visszaállt a bejelentést megelőző állapotra. Ez is mutatja, hogy hiába fejezték ki sajnálatukat sokan a magyar sikertörténet lezárását illetően, az iWiW iránti kereslet nem változott meg – összegezte a tapasztalatokat Origo Zrt. sajtókapcsolati munkatársa.

 

Több olyan eset fordult elő az utóbbi hetekben, amikor adathalászattal cégek, vállalkozások hasznot szerettek volna húzni az iWiW bezárásából – hívta fel a figyelmet az üzemeltető, kiemelve: az iWiW figyelmeztette felhasználóit arra, hogy ne adják ki adataikat, illetve ha mégis megteszik, akkor milyen következményekkel kell számolniuk. Az adathalászó oldalak ellen a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság hivatalból eljárást indított.

 

A 12 éve alapított magyar közösségi portál, amely egykor a leglátogatottabb honlap is volt, a világot behálózó konkurencia, a Facebook előretörésének áldozata.