Már működik az influenza-figyelő szolgálat

Belföldi hírek - szerző: HH

Egy hét alatt mintegy tízezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, a beküldött mintákból azonban egyetlen egyben sem mutatták ki a vírust.

 

Ezek 17,3 százaléka 14 év alatti gyerek, 35,4 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 34,4 százaléka, 12,9 százaléka pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

 

A szolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint november 9-15. között az országban mintegy tízezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Mint hozzátették, a 46. héten sem a háziorvosok által, sem pedig kórházban ápolt betegektől levett mintákban nem találtak influenzavírust a laboratóriumi vizsgálatok során.

 

A közzétett számsorok között az, hogy hány mintát vizsgáltak meg nem szerepel. A koronavírus-járvány elleni óvintézkedések statisztikailag is minden bizonnyal az elmúlt évek legcsekélyebb influenzajárványát igazolják majd, az erről szóló bejelentés csak tavasszal várható.