Megalakul a BBC, Alaszka Amerikához tartozik

Gyorshír - szerző: Kacsúr Tamás

Avagy mindent a mai napról. Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Lukácsokat. A latin eredetű név jelentése lucaniai férfi.

 

Október 18-án e napon történt: 1867–ban Alaszka az Amerikai Egyesült Államok birtokává válik. 1922–ben megalakul a British Broadcasting Corporation (BBC). 1894–ben e napon született Déry Tibor író és költő, 1982–ben e napon halt meg Radics Béla gitáros, énekes, zeneszerző.

 

Ma van a magyar festészet és az Európai Unió emberkereskedelem elleni napja.

 

Várható időjárás térségünkben: többnyire napos, 20 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 2013-ban mérték Nyírlugoson és Kakucsban, ahol -8,7 C° volt. A legmelegebbet, 28,3 C°-ot Kalocsán regisztrálták 1939-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Alma gyógyszertár (Siklós, Harkányi út 55. (Tesco) tel.: 72/579-114).

 

És azt tudta, hogy a delfinek egyszerre csak az egyik agyféltekéjüket pihentetik? Ez azt jelenti, hogy alvás közben is mindig nyitva van az egyik szemük, és ugyanúgy mozgásban maradnak.