Baksai: mások vagyunk, mint elődeink

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Mások vagyunk, mint elődeink: máshogy tervezünk, és együtt döntünk – mondta Baksai Tamás polgármester programjának ismertetése során a szerdai alakuló ülésen, miután letették esküjüket és hivatalba léptek az új testület tagjai.

 

 

Harkány által megválasztott hat képviselő és polgármester – Baksai Tamás, Éva Ferenc, Kiss-Kálmán Éva, Kesjár János, Monostori Zsolt, Kecskeméthy Pál valamint Márton Béla az ünnepélyes eskütételt követően átvette megbízólevelét az alakuló ülésen szerdán, a művelődési házban.

 

Az újonnan megalakult testületnek gratulált Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő is, különösen abból az alkalomból, hogy Harkány elindulhat a fejlődés útján. Hozzátette: adósai Harkány polgárainak a bizalomért. A kormánypárti politikus biztosította a harkányiakat: mindent megtesz a városért, de egyben emlékeztet is arra mindenkit, hogy az csak úgy juthat előre, ha valamennyi polgára összefog, hiszen mindenkinek a munkájára szükség lesz.

 

A testület egyöntetűen fogadta el Baksai Tamás javaslatát, miszerint egy társadalmi megbízatású és egy főállású alpolgármestert válasszanak. Az előbbi posztot Éva Ferenc tölti be, míg az utóbbit Remmert Ferenc nyerte el.

 

A képviselő-testület első ülésén – tekintettel arra, hogy a tulajdonosi jogokkal a képviselő-testület rendelkezik – visszahívják a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. felügyelőbizottságának (FB) tagjait. Megszüntették Vargáné Kovács Mária volt alpolgármester felhatalmazását is a tulajdonosi jogok gyakorlására. Az FB új tagjaira tett javaslat szerint azok dr. Péter Iván, Végi János, Kecskeméthy Pál, Kesjár János, és Márton Béla lesznek.

 

A testület megszűnt tisztségéből adódóan megszüntette dr. Imri Sándor volt polgármester – aki a város ünnepségén nem volt jelen –  képviseleti jogát a Tenkesvíz Kft., a Mohács-Víz Kft. és a Siklósi Kórház nonprofit Kft felügyelőbizottságában, valamint a Harkányi Turisztikai Egyesületben.