Megérkezett az utolsó roham a benzinkutakra

Baranya - szerző: HH

Harkány és Siklós elesett – jelezte olvasónk. Megnéztük, és valóban nagy sor áll: az utolsó napon tankolnak a horvát autósok, amikor igénybe vehetik az alap üzemanyagok számára bevezetett hatósági árplafont.

 

Üzemanyagturizmus - horvát autósok sora a harkányi benzinkúton

 

A kormány korábban döntött arról, hogy júliusig 480 forintot lehet kérni a 95-ös benzin és az alap gázolaj literjéért. Mivel a határok túloldalán ez az ár messze meghaladja a magyar kiskereskedelmi árakat, üzemanyagturizmus indult el.

 

A kormány csütörtökön jelentette be, hogy péntektől csak magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autók számára elérhető a 480 forintos üzemanyagár. Ugyan továbbra is tankolhatnak a külföldiek a magyar kutakon, de már az alap üzemanyagot is a normál piaci árukon kapják. A hírre vettek egy utolsó lendületet a határmenti horvát autósok és megrohamozták a harkányi és siklósi kutakat is.

 

Az, hogy az új tankolás a differenciált árszabással a gyakorlatban miként fog megvalósulni, mi lesz a tankolás pontos menete, egyáltalán változik-e, a fogyasztók péntektől tapasztalhatják meg.

 

A hatósági árplafont és a többi árstoppot június közepén gondolja újra a kormány.