Megkezdte működését a Siklósi Járási Hivatal

Baranya - szerző: GR

dr. Hargitai János és dr. Farkas AnettHárom nappal a január elsejei indulás után a mai napon került sor a Siklósi Járási Hivatal ünnepélyes átadására.

Dr. Hargitai János kormánymegbízott köszöntésében kiemelte, hogy a járások biztos szervezeti egységek lesznek, melyek nem egy évre szerveződtek. Beszédében elsődlegesen ismertette, hogy kormány célja a járások létrehozásával a régi kaotikus közigazgatási állapotok felszámolása volt, melyet szerinte mindegyik kormány meg akart csinálni, csak egyiknek sem volt hozzá ereje. Elmondta még, az nem volt kérdéses, hogy Siklós járási székhellyé válik, ugyanakkor a legdifferenciáltabb szerkezetű lett több kirendeltséggel – köztük a megörökölt harkányival, mely Villányhoz hasonlóan eleinte szeretett volna járási központ lenni. A kormány célja, hogy ott, ahol eddig okmányiroda volt, ne leépítsen, hanem minden okmányirodából kormányablakot hozzon létre.

Kiemelte, hogy számára fontos az emberek elégedettsége az új rendszerrel, és ezért mindent meg is fog tenni. Ezért a munkatársaktól mosolygós arcokat és empatikus valamint pontos, szakszerű ügyintézést vár.

dr. Farkas Anett

Siklós város nevében senki sem jelent meg az eseményen, így dr. Hargitai János egy üzenetet fogalmazott meg: „A járási hivatal vezető és maga a járási hivatal az a városnak és térségében élő más önkormányzati vezetőknek a partnere. Ami fáj siklósnak – ami fontos siklós térségének, az nekünk is fontos, mi azért vagyunk. Partneri együttműködést kínálunk minden város és minden település vezetőjének és jegyzőknek, hiszen nélkülük mi se fogunk tudni dolgozni. Viszont ugyanazt a partneri együttműködést várjuk tőlük is, hogy az ügyfelek az átállásból semmit se érezzenek – meggyőződésem, hogy nem is fognak semmit megérezni. Mi ha úgy tetszik a baráti jobbunkat fogjuk nyújtani, mert attól, hogy az Állam a saját kezébe vette a dolgai irányítását, nem szakította ki az embereit ebből a települési közegből.”

Dr. Hargitai János javaslatára a közigazgatási és igazságügyi miniszter dr. Farkas Anettet (képünkön) bízta meg a járási vezetői feladatok ellátásával Siklóson, akit megbízható és precíz jogásznak tart, és aki kinevezéséig a megyei közgyűlés aljegyzője volt.

Végezetül a hivatalvezető asszony megköszönte a kormánymegbízott látogatását, valamint az új  kollégáknak az első három napban tanúsított maximális segítőkészségét és a hozzáállást. Véleménye szerint is ez a rendszer lesz az igazgatás jövője.

 

 A Siklósi Járási Hivatal közleménye

Tisztelt Ügyfeleink! Az új ügyfélbarát közigazgatási rendszer 2013. január 2. napjától a szokott helyeken a hét valamennyi napján, barátságos környezetben fogadja Önöket. A várakozási idő csökkentése céljából jelentősen hosszabb ügyfélfogadási idővel, növelt létszámú ügyintézővel dolgozunk, ezzel elősegítve az Önök gördülékeny ügyintézését, javítva szükségszerű kapcsolatukat a közigazgatással. 

 

Siklósi Járási Hivatal
(székhelye: Siklós, Kossuth tér 1., tel.: (72) 579-580, e-mail: siklos.jaras@bamkh.gov.hu)

Járási Törzshivatal

  • Hatósági Osztály
  • Okmányirodai Osztály (ügyfélfogadás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 8.00-12.00, szerda: 8.00-18.00) kirendeltségei:

–      Harkány, Petőfi S. u. 2-4., tel.: (72) 480-501 – okmányiroda, lakcímbejelentés, szociális ügyek (ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 8.00-11.30,13-15.30, kedd, csütörtök, péntek: 8.00-12.00),

–      Villány, Baross G. u. 29/A., tel.: (72) 592-930 – okmányiroda, lakcímbejelentés, szociális ügyek (ügyfélfogadás: hétfő: 8.00-11.00,13-16.00, szerda: 8.00-11.00,13-17.30, kedd, csütörtök, péntek: 8.00-12.00),

–      Beremend, Szabadság tér 1., tel.: (72) 574-927 lakcímbejelentés, szociális ügyek.

 

Járási Szakigazgatási Szervek

  • Járási Gyámhivatal kirendeltségei:

–      Harkány, Petőfi S. u. 2-4.

–      Villány, Baross G. u. 29/A.

  • Járási Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Hivatal
  • Járási Földhivatal
  • Járási Munkaügyi Kirendeltség
  • Járási Népegészségügyi Intézet