Megkezdték a kérdőívek postázását

Belföldi hírek - szerző: HH

Hétfő reggel megkezdődött a legújabb nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése. Az íveket Kecskeméten kezdték kihordani, az országban várhatóan egy hónap alatt jut el azokhoz, akik nem tiltották le adataik felhasználását.

 

A posták a mintegy 7,8 millió küldeményt ütemezetten kapják meg. Az országszerte nagyjából nyolcezer kézbesítőhelyre megérkező leveleket néhány napon belül kiviszik a háztartásokba, így nagyjából július 15-éig minden címzetthez eljutnak. A nemzeti konzultációról szóló levelek nem könyvelt küldemények, ezért nem személyesen adják át őket, hanem a postaládákba dobják be a kézbesítők.

 

A boríték tartalmaz egy miniszterelnök nevében írt levelet, egy adatvédelmi tájékoztatót, a kérdőívet és egy válaszborítékot. A tizenhárom kérdést a koronavírus-járványt és egyéb politikai stratégiával kapcsolatos kijelentéseket feldolgozva teszik fel.

 

Az augusztus 15-ig a minden eddiginél nagyobb számban visszaküldött kérdőívek összesítéséből arra lehet majd választ kapni, hogy a kormány az állampolgárok elvárásainak megfelelően cselekedett, a magyarok döntő többsége az elmúlt hónapok intézkedéseit támogatja és várta el, valamint hazánk elutasítja Soros György második tervét illetve Brüsszel nyomásgyakorlását. Az is kiderül majd, hogy Magyarország a legtöbb európai országnál hatékonyabban védekezett. Mindezzel rá lehet majd mutatni arra, hogy az uniós törekvések gyengítették volna hatékonyságunkat, és  kormány a legmegfelelőbb eszközökhöz nyúlt a védekezés kapcsán. Az állampolgárok válaszát felhatalmazásként lehet majd értelmezni az uniós normákkal szemben való kiállásra is.