Megnyitott Magyarország első autós szafarija

Belföldi hírek - szerző: HH

A Magyar Nemzeti Cirkusz mintegy ötven állattal, öt hektáron keltette életre hazánk első autós szafari parkját a Pest megyei Szadán.

 

A területre kizárólag nem nyitott tetejű személyautóval lehet behajtani és csak a kijelölt úton szabad haladni. A parkban zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a zebmárokat is egészen közelről lehet megcsodálni,

 

A parkban egyszerre csak korlátozott számú járművet engednek be, melyek legfeljebb egy órát tartózkodhatnak a területen. A bejárat előtti torlódás elkerülésére csak azokat a vendégeket fogadják a turnusokon, akik előzetesen online regisztrációt tettek. A szafari park látogatására a https://magyarnemzeticirkusz.hu/szafari/ címen lehet jelentkezni.

 

Ifj. Richter József, a társulat vezetője kitért arra, hogy a Safari Park mentőöv számukra, hiszen a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került a Magyar Nemzeti Cirkusz és az Richter Flórián Cirkusz is. Hatalmas költségeket jelent a két társulat mintegy száz állatának eltartása, de mégsem kezdtünk adománygyűjtő akciókba. Próbáljuk magunk megoldani ezt az egyedi kialakult helyzetet, úgy, hogy élményt nyújtunk a közönségünknek – fogalmazott.