Mérföldkőhöz érkezett az őstermelői piac fejlesztése

Helyi - szerző: HH

Jelentős mérföldkövéhez érkezett az őstermelői piac felújítását célzó TOP pályázat. A tervezési szakasz után most a kivitelezőt és műszaki ellenőrt keresik, hogy mihamarabb indulhassanak a helyszíni munkálatok.


 

Őstermelői piac kialakítására és piacfejlesztésre 300 millió forint támogatást kapott 2017 decemberében Harkány a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázata révén. A tervezési szakasz lezárult, a kivitelező és a műszaki ellenőr kiválasztására vonatkozó eljárás pedig most kezdődött meg.

 

A közbeszerzési felhívás a terveket és az árazatlan költségvetést tartalmazza, melyek kiküldésre kerültek az öt meghívott résztvevőknek. A közvetlen ajánlattétellel bonyolított, úgynevezett meghívásos eljárásra ezért van a közbeszerzésekről szóló törvény alapján lehetőség, mert a beruházás becsült értéke nem éri el a nettó 300 millió forintot.

 

A kivitelezőre vonatkozó beszerzési eljáráson – melyet a legkedvezőbb ajánlat nyerhet meg – a szakmai referenciája alapján egyaránt megfelelő Faber Fortuna, az RFC Promotion, a Prodeko Kft, és a Magyar Bau Rt. valamint a Viva Palazzo Zrt. vehet részt.

 

Baksai Tamás jelezte: az ajánlattételre felhívott cégek jelentkezésük sorrendje alapján, a törvényi feltételek figyelembe vételével lettek kiválasztva.

 

A projekt során egy L alakban kerül felújításra a piac azon a területe, mely a buszmegállóval érintkezik. Ennek megfelelően a helyi termékeket értékesítő felületek, valamint a rá merőleges, elavult épületek kerülnek felújításra. Az őstermelői piacrész térkövezése, teljes infrastruktúrájának kialakítására is megtörténik, egy tetőszerkezettel fedett rész révén pedig rossz idő esetén is biztosított lesz az árusítás lehetősége.

 

A felújításokkal érintett lesz a szervizcsarnok is, ahol raktárak mellett például iroda- hűtő- és mérlegház kerül kialakításra, de helyet kap egy vizesblokk is, ami a piaci mosdók problémáját oldja végre meg.