Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: Kacsúr Tamás

Mi történt ezen a napon? Hol van traffipax? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Pongrácokat. A görög-latin eredetű név jelentése minden erő, hatalom. Köszöntsd megosztással, ha egy ismerősöd ma ünnepel!

 

Május 12-én történt: 1777-ben először jelent meg jégkrém reklám újságban, a New York Gazette-ben. 1881-ben Berlin közelében megindul a világ első rendszeres villamosjárata. 1926–ban Roald Amundsen norvég sarkutazó Norge nevű merev vázas léghajóján átrepül az Északi-sark fölött. 1982-ben merényletet kísérelnek meg II. János Pál pápa ellen Portugáliában.

 

Ma van az ápolónők nemzetközi napja.

 

Várható időjárás térségünkben: felhős, 18 C° maximummal. Most 8,6 C° van, az országos átlag 9 C°. Ezen a napon a leghidegebbet 1978-ban mérték Szentgotthárdon, ahol -4,4 C° volt. A legmelegebbet, 34,8 C°-ot Baján regisztrálták 1968-ban.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Kígyó gyógyszertár (Siklós, Dózsa György út 7. tel.: 72/579-343).

 

És azt tudtad, hogy a második világháború alatt sok szeparatista maffiózó szerette volna elérni, hogy Szicília – a szövetségesek szicíliai partraszállását kihasználva – az USA egyik tagállamává váljon?