Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt ezen a napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Angélákat és Petronellákat. A görög-latin jelentése angyal, követ, hírnök. Petronella latin eredetű, jelentése Petrónia Petronius nemzetségből származó nő, kőszikla. Köszöntsd megosztással, ha egy ismerősöd ma ünnepel!

 

Május 31-én történt: 1905-ben a Ganzból kigördült az első postaautó, ezzel kezdetét vette a magyar autógyártás. 1911–be vízre bocsátották a Titanicot. 1930-ban e napon született Clint Eastwood amerikai színész, 1963–ban Orbán Viktor, 1974–ben Erdei Zsolt ökölvívó. 1809–ben meghalt Joseph Haydn osztrák zeneszerző

 

Ma van a dohánymentes világnap és a nemdohányzók világnapja.

 

Várható időjárás térségünkben: felhős, 17 C° maximummal. Most 13,5 C° van, az országos átlag 13 C°. Ezen a napon a leghidegebbet 1955-ben mérték Salgótarjánban, ahol -0,8 C° volt. A legmelegebbet, 35,0 C°-ot Egerben regisztrálták 1925-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Alma gyógyszertár (Siklós, Harkányi út 55. (Tesco) tel.: 72/579-114).

 

És azt tudtad, hogy a korabeli írásokból kiderül, hogy Leonardo da Vinci nem tudományos vagy művészi teljesítményére volt a legbüszkébb, hanem arra, hogy puszta kézzel volt képes vasat hajlítani?