Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt ezen a napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Gizellákat. A német eredetű név jelentése női túsz, női kezes, udvarban nevelkedő lány.

 

Május 7-én történt: 1950–ben megnyitják a Ferihegyi Nemzetközi Repülőteret. 1776–ban e napon született Berzsenyi Dániel magyar költő, 1976–ban Béres Alexandra magyar fitnesszceleb. 1983–ban meghalt Romhányi József író.

 

Várható időjárás térségünkben: napos, 23 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1999-ben mérték Gagyvendégiben, ahol -2,3 C° volt. A legmelegebbet, 34,4 C°-ot Tiszaroffon regisztrálták 2003-ban.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Thermal gyógyszertár (Harkány, Arany János u. 14. tel.: 72/480-453).

 

És azt tudtad, hogy a számítástechnikai szlengben a hibák jelölésére használt „bug” (bogár) szó eredete 1945-re nyúlik vissza? A Harvard egyetemen található számítógép meghibásodott, és a hibakeresés során egy molylepkét találtak az áramkörök között.