Mindent a mai napról

Gyorshír - szerző: Kacsúr Tamás

Mi történt ezen a napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Gergelyeket. A görög-latin eredetű név jelentése éberen őrködő.

 

Május 9-én történt: 2002–ben e napon történt a móri bankrablás. 1892-ben e napon született Zita magyar királyné, 1959–ben Áder János köztársasági elnök, a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség egyik alapítója, 1964–ben Geszti Péter énekes, szövegíró. 1805-ben meghalt Friedrich Schiller német költő és drámaíró, 2012-ben Vidal Sassoon, a világ legismertebb fodrásza.

 

Ma van a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörös Félhold napja.

 

Várható időjárás térségünkben: eleinte napos, 19 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1957-ben mérték Nagykanizsán, ahol -3,6 C° volt. A legmelegebbet, 34,0 C°-ot Kiskunhalason regisztrálták 2003-ban.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Thermal gyógyszertár (Harkány, Arany János u. 14. tel.: 72/480-453).

 

És azt tudtad, hogy a pingvin úgy udvarol, hogy sokat keresgélve kiválasztják a környék legkerekebb kavicsát, és azt viszik a kiszemelt pingvin lánynak? Ha elfogadja a kavicsot, onnantól egy párnak számítanak.