Mindet a mai napról

Gyorshír - szerző: KT

Mi történt ezen a napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Milánokat és Ivókat. A szláv Milán jelentése kedves, a német-szláv Ivó jelentése tiszafa, az Iván szláv becézője.

 

Május 19-én e napon történt: 1536-ban lefejezik Boleyn Annát. 1736-ban először alkalmazzák a kronométert. 1910-ben bécsi jósok szerint eljön a világvége, amikor Földközelbe kerül a Halley-üstökös. 1975-ben feljut az első nő a Mount Everestre. 2007–ben előzetes letartóztatásba vették a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) öt rendőrét.

 

Ma van a nemzetközi férfinap.

 

Várható időjárás térségünkben: napos, 22 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1952-ben mérték Nagykanizsán, ahol -1,0 C° volt. A legmelegebbet, 34,5 C°-ot Kisteleken regisztrálták 1996-ban.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Hollós gyógyszertár (Siklós, Baross Gábor u. 7. tel.: 72/351-606).

 

És azt tudtad, hogy Einstein leveleiben gyakran emlegette, hogy megcsalja a feleségét? Ahogy ő fogalmazott, a barátnők „nemkívánatos gyengédséggel” ostromolták.