MKKP: csak egymás idejét rabolták a rendőrökkel

Baranya - szerző: HH

A rendőrök amúgy normálisak voltak, kivéve az ügyeletes tisztet, aki kitalálta ezt az egész hülyeséget – írta Kovács Gergely, az MKKP elnöke előállításuk körülményeiről beszámolva. Mentségére legyen mondva, nagyon sokat telefonált – tette hozzá.

 

 

Kérdeztük, hogy miért visznek be. Mondják hogy bűncselekmény gyanúja: graffiti – írja közösségi oldalán. Mondtuk neki, hogy ez nem az, mert az falon van. Erre mondja, hogy ez is grefiti. Bevittek, aztán felolvasták nekünk a grefitis törvényt, amibe az van, hogy a grefiti az olyan dolog, ami a falon van. Nézek, hogy akkor most mi van? Ez a földön van. Erre mondja a csávó, hogy ezért bűncselekény gyanúja. Mondom neki, hogy nem igazán gyanús, hogy falon van, mert egy vízszintes betonon van, amin járni szoktak, tök másmilyen egy fal, az ilyen függőleges dolog.

 

Hozzá kell tennem, hogy a fekvőrendőrök természetesen tekinthetik bűncselekménynek az aszfaltrepedés-színezést, mert nekik úgymond falfirka a vertikális-horizontális torzulások miatt, de ezek most szombaton ilyen állórendőrök voltak. Ezekután kitartott mellette, hogy igaza van, meg nyilván neki állt feljebb. Olyan fura, kék ruhában nem lehet elismerni, hogy tévedtél?

 

És most figyeljetek: azért vittek be, hogy vallomást tegyünk. De nem kellett vallomást tenni, hanem azért ültünk ott két órát, hogy kiállítsanak mindenkinek egy igazolást arról, hogy bevitték, és alá kellett húzni, hogy nem kértünk enni. Boris Vian átkarolta Kafkát.

 

Külön poén volt, hogy bevittek egy külföldi srácot is, aki épp beállt segíteni, amitől összeomlott a pécsi kapitányság, mert tíz emberből senki se beszélt angolul közülük.

 

Persze semmi közöm hozzá és lehet túl nagyok az elvárásaim, de nem lenne mégiscsak jobb, ha ismernék a rendőrök a törvényeket és mondjuk tízből egy beszélne angolul? Végül aztán rongálás miatt indult eljárás, megállapítják majd szakértők a kárt, végre valami – zárja sorait.

 

Harkány szerencsére megúszta

 

Óriási szerencse, hogy a harkányi gyerekek által telerajzolt, kilométernyi rekordkísérlet során egyetlen rendőr sem járt a környéken. Június elején mintegy négyszáz gyerek rajzolta tele Harkány és Siklós között a kerékpárutat.