Nem lesznek iskolarendőrök a harkányi suliban

Helyi - szerző: HH

Szeptembertől országszerte 491 állami fenntartású iskolában jelennek meg az iskolarendőrök, melyek közül 288 köznevelési és 203 szakképzési intézmény. A minisztérium közlése szerint Harkányban nem lesznek őrök, a megyében pedig több mint harminc helyen állnak szolgálatba.

 

Szeptembertől iskolaőrök teljesíthetnek szolgálatot az állami köznevelési és szakképzési intézményekben – döntött korábban az Országgyűlés. Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre.

 

Az iskolaőrök csak olyan állami iskolákban állnak majd munkába, ahol ezt az intézmény kéri – jelezte Käszné Lebő Zsuzsanna. Mint a Mohácsi Tankerületi Központ igazgatója ismertette, ennek felmérése a tankerületeken, szakképzési centrumokon keresztül történt.

 

Térségünkben Sellyén és Siklóson a szakképzőben, Drávasztárán, Szalántán illetve ugyancsak Sellyén pedig az általános iskolákban fogja iskolarendőr vigyázni a rendet.

 

A rendőrség már elkezdte toborozni a csupán középfokú végzettséget és egyhónapos tanfolyamot igénylő posztra az embereket, akiknek 220 ezres fizetést és 200 ezres kafetériát ígértek egy korábban állításuk szerint csak véletlenül megosztott plakáton.